napój
1982
korpus
1831
metafory
Słowo kluczowe tematu metaforycznego występuje w korpusie 1982 razy.
Metafory
- Absolutnym mistrzem wagi ciężkiej podczas degustacji rzadkich odmian okazało się wino Salitre 2009 DO Ribera del Guadiana z Pago Los Balancines.
- agresywnych przypraw
- akcentach pochodzących z ciemnego słodu
- akcenty chmielowe
- Akcenty smakowe palone
- akompaniament gorzkiej czekolady
- akord cydrowy
- akord słodowy
- akord słodowy
- akord słodowy, słodkawy
- akord słodu
- akord słodu przechodzi w chmielową gorycz
- akord smakowy
- akord smakowy
- akord smakowy
- akord smakowy
- akord smakowy
- akord smakowy
- akord smakowy kwaskowaty
- akord smakowy okrągły
- akord smakowy pełny
- akord smakowy pełny
- akord smakowy szorstki
- akord smakowy wodnisty
- aksamitna owsianość smaku
- aksamitną palonością
- aksamitność smaku
- aksamitny smak piwa
- aldehyd octowy niestety zabił to piwo
- Alkohol bardzo dobrze zamaskowany.
- Alkohol jest bardzo dobrze wpleciony w profil smakowy piwa.
- alkohol jest dobrze zamaskowany
- Alkohol mocno ukryty
- alkohol mocny
- Alkohol wychodzi dopiero po przełknięciu
- alkohol wysoki
- alkohol został elegancko ukryty
- A piwo przedniej jest urody
- Aromat jest kapitalny, złożony
- aromat musiał być z gatunku goryczkowych
- Aromat początkowo głównie estrowy, po ogrzaniu uwodził również chmielami
- aromatyczną głębię
- aromaty z nutą zielonego jabłka
- aromat z zaznaczoną słodowością
- atak wina jest dobry, mocno owocowy
- atrakcyjną kwasowość
- atrakcyjne wino
- balans smaku w ustach
- balans tego piwa
- Bardziej aksamitne piwo
- bardziej dzikie piwo
- Bardzo aksamitne piwo
- Bardzo aksamitne piwo.
- Bardzo atrakcyjne, sprawne i cwane wino
- Bardzo delikatna goryczka chmielowa
- Bardzo delikatne smaki winne.
- Bardzo delikatnie kwaskowe wino
- bardzo długie wino
- bardzo ekspresyjnych win
- Bardzo eleganckie wino Pinot Grigio
- bardzo elegancki smak
- Bardzo lekkie piwo
- bardzo lekkie piwo
- Bardzo młode wino
- Bardzo przyjemny bukiet smakowy
- bardzo silny smak ananasa
- Bardzo zbalansowane i przemyślane piwo.
- Barwa: Głęboki mahoń
- Barwa: lekko przymglone
- Beczkowe piwo było bardzo syte, pełne, o solidnym ciele
- bezlitośnie suchy garbnik
- bez nut karmelowych
- Bezpretensjonalne, bezpośrednie i radosne wino
- bezpretensjonalnego wina
- będzie to cięższe, bardziej zbudowane wino
- białego vinho verde, które w gorące letnie wieczory z powodzeniem lansuje się na stołach
- białych smaków winnych
- Bliźniakiem wina Vinha Pan jest słodka baga AM Rosado 2010
- bogactwem chmielu
- bogactwo owocu na podniebieniu
- bogate piwo
- bogatym bukiecie zapachowym
- bogatym finiszu
- bogaty nos tego wina
- bogaty posmak wina
- bogaty szczep wina
- brak nut chmielowych w smaku
- brakuje pazura yerbie tej marki
- brak winom charakteru
- brak winom pazura
- brata wina
- brutalny smak wina
- bukiecie smakowym
- bukiecie zapachowym
- bukietem smakowym
- bukietem wina
- bukiet smakowy
- bukiet smakowy
- bukiet smakowy
- bukiet smakowy wina
- bukiet wina stanowi mieszankę owoców tropikalnych skropionych odrobiną limonki
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy cichszy
- burgundy daleko idą
- burgundzkiej rewolucji
- butelka wina jednak wydaje mi się niezdecydowana
- całości towarzyszy nieco gorzka końcówka wina
- Całość czyni wino uniwersalnym kompanem różnorodnych potraw
- całość smaku wina rozmywa się
- Całość wina jest rześka
- całość wina ma swoistą lekkość
- charakter goryczki jest sensowny
- charakterną goryczkę
- charakterne wino
- charakterne wino
- charakterne wino pinot noir
- charakter odmiany wina
- charakter wina
- charakter wina
- chmielowych mocarzy
- chmielowym finiszem smakowym
- chmiel świetnie współgra ze słodem
- chrupkie wino mtsvane z 2011
- ciała tego wina
- Ciało ma pięknie krągłe
- ciało tego piwa
- Ciało wina
- ciało wina
- ciało wina
- ciało wina kształtne
- ciało wina pełne
- ciało wina solidne
- ciało wina wyżyłowane
- Ciekawy kontrast początkowej aksamitnej słodowości
- cieliste wino
- cieliste wino barolo
- cienia goryczy
- cieniem mineralności
- cieniem słodyczy
- cień owocu w ustach
- Cień smaku owocu
- Cień smaku owocu snuje się nieśmiało, by uciec.
- cieńszym czy grubszym posmakiem beczki
- ciepłym, gładkim garbniku
- Cierpki finisz smaku
- cierpko-kwaskowatych nut smakowych
- cierpko-kwaśnym finiszem smakowym
- Cierpkość i goryczka przyprawowa na finiszu smaku
- ciężar gatunkowy piwa
- ciężkie wino
- ciężkie wino
- ciężkim, czekoladowym posmaku
- cięższą interpretacją wina
- czarujące wino
- czarując krągłością i elegancją, dając wrażenie, że usta wypełnione są winem po brzegi
- czekoladowej nuty smakowej
- czerpie się przyjemność z krągłości wina
- czerwone verde jest jak kuzyn
- Czuć imbir i cynamon, gdzieś tam w tle smaku, przy dużej dozie samozaparcia, majaczy również dynia
- Czuć lawendę, jest mocno wyraźna
- Czy nowocześniejsze, dzisiejsze burgundy dobrze się zestarzeją?
- czystą arabikę
- czystego, świeżego wina Viognier
- czystością wina
- czystym smakiem owocu
- czysty profil smakowy piwa
- czysty smak wina
- dają życie winom wybitnym
- dawkę kofeiny
- dawki goryczki
- delikatna cierpkość
- delikatna goryczka
- delikatna kwasowość wina
- delikatna owocowość wina
- delikatna słodowość
- delikatna słodowość
- delikatna słodowość
- delikatna słodowość smaku
- delikatną goryczką
- delikatną słodowością smaku
- delikatne aromaty kwiatowe
- delikatne jak Japońskie kobiety tamtejsze piwa
- delikatnej goryczce
- delikatnej goryczce
- delikatne nuty
- delikatne piwo
- delikatne wino
- delikatne wino
- delikatne wino
- delikatne wino Toro
- delikatnie cierpki
- delikatnie goryczkowy
- delikatniejszy charakter wina Volnay
- Delikatnie kwaskowate.
- delikatnie kwaskowaty
- delikatnie szorstki smak
- delikatnie wędzony smak
- delikatnie wyczuwalnych smakach
- delikatnie zaznaczonej
- delikatny, acz wyczuwalny aromat czerwonego wytrawnego wina
- delikatny alkohol
- delikatnych win espadeiro
- delikatny karmel
- delikatnym podszyciem smaku
- delikatnym winem
- delikatny smak pestki grejpfrutowej
- Dla mnie zbyt agresywne wino.
- długie wino
- długie wino
- długie wino
- Długie wino
- długi finisz smaku wina
- Długi posmak wina
- długość wina
- długość wina
- dobra kompozycja wina
- dobra równowaga smaku wina
- dobra równowaga wina
- Dobry balans wina
- dobrze zaprezentowało się Áts Selection Tokaji Sárgamuskotály 2013
- dobrze zbalansowanej goryczce
- dobrze zbalansowany smak
- dobrze zbudowane, pełne werwy wino
- dobrze zbudowane wino
- dobrze zrównoważone wino
- dochodzi do głosu goryczka
- dochodzi do spotkania z jakimś smakiem
- dodać winu trochę ciała
- dojrzałą cavę
- doładować wina jak kartę miesieczną
- Dominio de Manciles 2011 także okazuje się świetne, kiedy zrzuca zasłonę słodyczy, pod którą ukrywa się [...] owoc
- Dopiero po pewnym czasie pojawiają się spodziewane nuty smakowe.
- doprowadzić do skrojenia wina na miarę potrzeb konsumenta
- Dosyć aksamitne piwo
- dosyć silny smak banana
- dość mocno eksponowanych garbnikach
- dość niskie, jak na piwo witbier, wysycenie
- Dość niskie wysycenie smaku
- Dość potężne wino
- Dość wysokie wysycenie
- Do tego miły akompaniament paloności
- Do tego potężna słodowość
- drobniejszym garbnikiem
- drobno usiany taniną
- drobny garbnik
- drobnym garbniku
- Drugi akord brzmi ciemnymi słodami
- Dry Riesling 2009, raczej filigranowy
- Dry Riesling 2009, raczej kruchy, delikatny
- Dry Riesling 2009 siłę demonstrujący jednak w ustach
- duch dość słabego rocznika wina, jakim był 2007
- Duet win Chardonnay Viognier w proporcjach 70% do 30%.
- dużej kwasowości
- dużo czystego smaku owocu
- dużo materii w winie
- dyskretnej kwasowości wina
- dziarskie wina
- dzikie wino
- echo cynamonu
- elegancja wina
- elegancją wina
- elegancją wina rieslinga
- elegancji wina Dão
- elegancką cavę
- elegancki bukiet smakowy
- eleganckich win
- eleganckie białe i czerwone wina wytrawne
- eleganckie białe wino
- Eleganckie wino
- eleganckie wino
- eleganckie wino
- eleganckie wino
- eleganckie wino
- eleganckie wino tempranillo
- elektryzującą wręcz kwasowość
- elementem piwnego krajobrazu
- Espresso jest gładkie
- espresso pieściło język
- Espresso z nutką koniaku
- eukaliptus na intensywnym, malinowo-truskawkowym tle
- ewolucja wina
- Finisz cierpki
- Finisz delikatnie gryzący
- finiszem smaku
- Finisz goryczkowy
- Finisz goryczkowy
- Finisz jest zbyt długi
- Finisz kawowo-palony
- Finisz niezbalansowany
- Finisz okrągły
- finiszować chmielową goryczką
- finiszować chmielowo-słodową goryczką
- finiszować goryczką
- Finisz palony
- Finisz palony
- Finisz palony, czekoladowy
- Finisz pieprzny
- Finisz piwa wytrawny
- Finisz pylisty
- finisz smakowy
- finisz smakowy
- Finisz smakowy
- Finisz smakowy
- Finisz smakowy idealnie współgra z resztą składowych
- Finisz smaku
- finisz smaku
- Finisz smaku
- finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- finisz smaku
- Finisz smaku
- finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- finisz smaku
- finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku aksamitny
- Finisz smaku cierpki
- Finisz smaku cierpko-kwaśny
- Finisz smaku cukrowaty
- Finisz smaku cukrowy
- Finisz smaku gładki
- Finisz smaku gładki
- Finisz smaku goryczkowo-mydlano-jabłkowy.
- Finisz smaku goryczkowy
- Finisz smaku jest bardzo aksamitny
- Finisz smaku jest kontynuacją goryczki i fenoli
- Finisz smaku jest krótki
- Finisz smaku kawowy
- Finisz smaku kwaskowaty
- Finisz smaku męczy
- Finisz smaku mocno kawowy
- Finisz smaku oblepiający
- Finisz smaku okrągły
- Finisz smaku o przyjemnej nie przesadzonej goryczce
- Finisz smaku palony
- Finisz smaku palony
- Finisz smaku palony, czekoladowy
- Finisz smaku pieprzny
- Finisz smaku pieprzny
- Finisz smaku piwa
- Finisz smaku piwa
- Finisz smaku piwa
- Finisz smaku piwa
- Finisz smaku piwa jest przydługi
- Finisz smaku piwa lekko pikantny
- Finisz smaku stosunkowo wytrawny
- Finisz smaku ściągający
- Finisz smaku to solidne goryczkowe kopnięcie w przełyk
- Finisz smaku trochę dziki i drapieżny
- Finisz smaku ułożony
- finisz smaku wina
- Finisz smaku wytrawny
- Finisz smaku zbalansowany, lekko palony
- Finisz smaku z ciekawym posmakiem mleka owsianego
- Finisz smaku z goryczką
- Finisz smaku ziołowo-pikantny z bardzo subtelnym kwaskiem
- Finisz smaku z karmelowych słodów
- Finisz smaku z niską goryczką
- finiszu smakowym
- finiszu smaku
- finiszu smaku
- finiszu smaku
- Finiszu smaku wina
- Finisz znacznie mniej goryczkowy, bardziej ułożony, gładki
- Flirt z winem
- Gada się przecież z winem jest trochę jak z ludźmi.
- gama owoców
- gama smaku absolutnie podstawowa
- gamy win
- gamy win Little Beauty
- garbnik gładki
- garbniki bardziej miękkie, „mokre”
- garbnik jest ciepły
- garbnik jest drobny
- Garbnik jest drobny
- garbnik jest gęsty
- Garbnik ma gładki
- Garbnik ma mocny
- Garbnik miękki
- Garbnik natomiast jest gładki
- garbnik nie powoduje wrażenia suchości
- Garbnik spory
- Garbnik spory i gęsty
- Garbnik w całości pochodzi z owoców, jest wyrazisty
- Gewurztraminer odznacza się kompleksowym i wyrazistym nosem
- Gewurztraminery alzackie to wina bardzo pełne w smaku
- gęste, ciężkie wino
- gęste wino
- gęstość smaku żyta
- gibkie ciało wina
- gibkiego ciała wina
- gibkością wina
- Giętkie wino
- gładkiego wina
- gładkie piwo
- Gładkie piwo o średnim wysyceniu
- gładkie wina
- gładkie wino
- gładki garbnik
- gładkim garbniku
- gładkim garbniku
- gładkim i gibkim ciałem wina
- gładki w odczuciu i aksamitny porter
- gładkość tanin
- gładkość wina
- gładkość wina Chardonnay
- Gładsze jest wino Esteva
- gładszym garbnikiem
- głębię smaku kawy
- głębi wina Douro
- głębokie barolo
- głębokiego argentyńskiego wina Viognier
- głębokie wino
- głębsze smaki wina
- Głębsze wino
- głębszych nut smakowych
- główny szturm na nasze kubeczki i receptory węchowe przeprowadzają truskawki
- goryczce długiej ale jednak przyjemnej
- Goryczka atakuje podniebienie od razu
- Goryczka chmielowa bardzo szybko ginie pod naporem etanolu.
- Goryczka chmielowa przewija się
- goryczka jest doskonale zbalansowana
- goryczka jest krótka
- Goryczka jest przyjemna, mimo że mocna.
- Goryczka jest tutaj rzeczywiście solidna
- Goryczka mogłabybyć ewentualnie trochę krótsza
- goryczka mogłaby zostać uładzona
- Goryczka nie jest za długa
- goryczka przyjemnie wieńczy piwo
- goryczka skontrowana jest słodowością
- goryczka zaznaczona
- Goryczka zaznaczona
- goryczka znajduje się na pierwszym planie
- goryczkową głębią espresso
- goryczkowe tendencje
- Gorycz pojawia się
- gorzka końcówka wina
- gorzka końcówka wina
- grająca od początku wędzonka
- grają karmele, delikatne cytrusy, żywice, miodowość i owocowe estry
- gra smak czekolady
- gruby garbnik
- gryzącym cukrowo-chilli posmakiem
- grzeczne piwo
- herbaciany charakter smaku
- hiszpańskim temperamencie wina
- Idealna synergia słodyczy, kwaskowatości i goryczki.
- Idealnie zbalansowane wino
- Idealny mariaż piw Pacifica z Witem.
- impresje kawowe
- interpretacją wina chardonnay
- Jakże brakuje mi na naszym rynku piw lekkich
- jaskrawszym blaskiem lśni wino Blanc de Blancs
- jednostajne wino
- jednowymiarowe piwo
- jednowymiarowości smaku piwa
- Jego Piwnej Mości
- Jerónimo Martins atakuje bezpiecznym winem z Francji.
- Jest coś z hiszpańskiego temperamentu w tym winie.
- Jest rasowo w smaku – to fakt.
- Jest to klasyczna, prosta yerba
- Jest to słodki zapach, trochę mdły dla mojego nosa
- Jest w winie także pewna perwersyjna krwistość
- jeszcze za młode wino
- kamienne wino
- kapryśnie limonkowe wino
- karmelowymi nutami
- kawa miała być bardziej wysublimowana
- kolekcję starych porto
- kompletny brak równowagi wina
- kompozycja smakowa
- kompozycja smakowa
- kompozycja smakowa wina
- konstrukcję piany
- kontra cierpkości i kwaskowatości
- kontrująca lekka kwaskowatość
- kontrując słodycz delikatną goryczką
- kontynuacja słodyczy
- końcówce wina
- końcówce wina
- końcówce wina
- końcówka smaku
- końcówka smaku, która kojarzy mi się wyłącznie z piekłem
- końcówka wina
- krągłe róże wina
- krągłe wino
- krągłe wino
- Krągłe wino albarino
- kremową cavę
- Krótka, nie przesadzona goryczka
- krótka słodowość
- krótki akord słodu
- krótkiej goryczce
- krótkie wino
- krótki smak wina
- kruchej odmiany wina Sauvignon Blanc
- krzepkie ciało wina
- krzepkiego wina
- Krzepkie wino
- krzepkości ciała wina
- krzykliwe wino beaujolais nouveau
- którędy wiedzie do smaku wina droga
- kubki smakowe obmywa słodowa pełnia smaku
- kwaskowatym podszyciem
- kwasowością ostrą jak brzytwa
- kwasowość, owoc i garbnik prześlizgują się po podniebieniu
- kwasowość bywa narowista
- kwasowość lepiej układająca wino, nieprzesadne w materii
- kwasowość nieco ospała
- kwasowość niewysoka
- Kwasowość win jest zacna
- kwas wywijał straszne hołubce
- leciutkie w smaku wino
- lekka budowa wina
- lekka cierpkość osiądzie na języku
- lekka cierpkość smaku
- Lekka kwaskowatość wynikająca z ciemnych słodów
- lekka kwasowość
- Lekka kwasowość
- lekka landrynkowa słodycz
- lekka mineralność wina
- lekka pylistość smaku
- lekka słodkość wina
- lekka słodowość
- lekka słodowość
- lekka słodowość
- lekka słodowość
- lekka słodowość smaku
- lekka słodycz
- lekka słodycz
- lekką cierpkość smaku
- lekką goryczką
- lekką mineralność
- lekką mineralność wina
- lekką słodyczą
- lekką słoność wina
- lekką wędzonkę w smaku
- lekki alkohol
- lekkich aromatów
- lekkich win
- lekkich win espadeiro
- lekki diacetyl
- lekki diacetyl
- lekkie czerwone owoce w zapachu
- Lekkie estry
- lekkie estry owocowe w zapachu
- lekkiego kwasku
- lekkiej kwaskowatości
- lekkiej słodowości
- lekkiej słodowości smaku
- lekkie mango
- lekkie nuty piwniczne
- lekkie nuty słodzikowe
- lekkie nuty smakowe
- lekkie nuty smakowe
- lekkie nuty smakowe
- lekkie owocowe estry
- lekkie owocowe estry w smaku
- lekkie piwo
- lekkie posmaki ziarniste
- lekkie róże wina
- lekkie toffee
- Lekkie wino
- Lekkie wino
- lekkie wino
- lekkie wino
- lekkie wino mtsvane z 2011
- lekkie wino pinot
- lekki karmel
- lekkim piwem
- lekkim smakie kwasku
- lekkim uściskiem smaku garbnika
- lekkim złamaniu typowych nut smakowych
- Lekki smak
- lekki smak karmelu
- lekki smak karmelu
- lekki smak karmelu
- lekki smak karmelu
- lekki smak kawy
- lekki smak porzeczki
- lekki smak toffee
- lekki smak wanilii
- lekki zapach miodu
- lekki zapach mydła
- lekko cukrowaty
- Lekko cytrusowy smak
- Lekko cytrynowe wino
- lekko czekoladowego smaku
- lekko czekoladowy smak
- lekko goryczkowy smak
- lekko goryczkowy smak
- lekko kwaskowa
- lekko kwaskowate piwo
- lekko kwaskowaty aromat
- lekko mydlane piwo
- lekko opalizujące piwo
- lekko pieprzny
- lekko pikantny smak
- lekko schłodzone wino
- lekko słodkawy
- lekko słodka yerba
- lekko słonym smaku
- lekkością białego vinho verde
- lekkość tego wina
- lekuchne w masie swojego bytu wino xinisteri
- lubiłam myśleć o nero jak o szorstkim, nieokrzesanym Sycylijczyku
- lżejsze jest wino Esteva
- lżejsze wino
- ładne, poważne wino Douro
- ładnie zrobione wino
- łagodne wino
- łamie to ogólną słodycz
- łatwe wino verde
- małą kwasowość wina
- mało kwasowe wino
- mam już dość piw, które gwałcą mi kubeczki smakowe
- Mamy tu więc tłustość wina podobną do sycylijskiego Chardonnay
- ma posmak tropikalnych owoców i wysoką kwasowość
- Masywne wino
- masywne wino pinot noir
- materia wina
- materii wina
- metalicznym finiszu smaku wina
- mieszanka macabeo i sauvignon blanc wyokrąglona dodatkiem chardonnay
- miękka tanina
- miękkie garbniki
- miękkie wino
- miękkie wino albarino
- miękki garbnik
- miękkim smakiem wina
- mięsiste wino
- mięsistość wina
- minimalnie suche garbniki
- mleko jest puszyste i spienione
- mleko miało piękną konsystencję
- młode, radosne w charakterze wina
- młodego wina
- młodego wina
- młode wina
- młode wina tempranillo są mocne
- młode wina tempranillo są wyraziste
- młodość wina da się odczuć
- młody wiek piwa
- młodziutkie wino
- Młodziutkie wino Soalheiro Alvarinho
- mniej bezpośrednie, szlachetniejsze wino
- mniejsza ekspresja wina
- mniejszej niż rieslingowa kwasowości
- mocarnego wina sagrantino
- mocarnych, potężnych winach czerwonych
- mocarny uścisk tego wina
- Mocna budowa wina
- Mocna goryczka
- mocna słodowość smaku piwa
- mocna słodycz
- mocne aromaty czerwonych owoców, przypraw i ziół w winie
- mocne ciało wina dźwigające ten półcukier
- Mocne wino
- mocno dymna yerba
- mocno goryczkowy smak
- Mocno kwaśne
- mocno mętne piwo
- Mocno słodowe piwo
- mocno wytrawne wino
- mocny garbnik
- mocnym alkoholowym kopem
- mocnymi winami villages
- moc owoców
- Moc piwa bardzo dobrze ukryta
- moc przyprawowych fenoli
- modernizm wina Barolo
- Mogę wino tylko przedstawić
- Moje receptory smakowe nie są zadowolone
- Moje receptory węchowe nie są zadowolone
- Momentalnie po spróbowaniu atakuje nas kwaskowatość.
- monochromatycznego wina viury
- Można nakarmić zmysły do syta.
- muskularne niczym Sylvester Stallone wina
- na bazie wina barbery
- Na całej swojej długości wino jest jednak ok.
- nachalny pinot noir
- nadaje winu nerwu
- nadaje winu rześkości
- Na finiszu palona goryczka, paloność, cierpkość oraz kwaskowatość malin.
- Na finiszu smaku
- na finiszu smaku piwa
- Najpierw wchodzą ciemne słody
- najprostsze wino
- Na opisanym wyżej tle dosyć dobrze zaprezentowało się Áts Selection Tokaji Sárgamuskotály 2013
- Napakowane owocem wina
- na pierwszym planie dominuje chmielowa goryczka
- napięty do granic możliwości owoc
- Na początku nie przysłania smaku yerby
- Na początku w smaku wchodzi słodowość
- następcę Chardonnay na tronie szczepów białych win
- Następnie pojawiają się estry
- Następnie w smaku pojawiają się nuty mleczne
- Następnie w smaku pojawia się pylistość
- Następnie w smaku zaczyna grać mleczność wraz z palonymi i karmelowymi nutami.
- Nic nie wybuchło w smaku.
- nicość wina
- nic w winie dziewczyńskiego, histerycznego
- nic w winie płaskiego
- nieagresywnym garbniku
- nie brak winu gibkiego ciała
- Nieco bledszy na tym tle jest rocznik wina 2010
- Nieco lżejszy rocznik wina, choć podobnie kwasowy
- niedojrzałych nut smakowych
- nieelegancka słodycz wina
- Niełatwe, północne wino
- nie ma w niej śladu goryczy
- nie musiałem siodłać wielbłąda, żeby poprzez pustynie dotrzeć do najbliższej piwnej oazy
- nie nachalną goryczką
- nieodkrytych lądów piwnych
- Nie oznacza to od razu, że piwo jest zbalansowane.
- nieprzerysowany garbnik
- nieprzyjemny szorstki finisz
- Nieskromne wino
- nieułożony smak
- niewysoka kwasowość
- niezbalansowana goryczka
- niezbalansowanej, pestkowej, nieprzyjemnej goryczce
- niezbalansowane piwo
- niezbyt długie wino
- Niezwykła głębia w smaku
- niska kwasowość
- Niska kwasowość
- niska kwasowość wina
- niska pełnia smaku piwa
- niskiego ekstraktu
- niskiej goryczce
- niskiej goryczce
- niskiej goryczce
- niskiej goryczki
- niskiej kwasowości
- niskiej kwasowości
- niskiej kwasowości wina
- niskie wysycenie smaku piwa
- nisko nasycone piwo
- niuansem oddębowym
- niuansem smakowym widocznym
- niuansem smaku dyskretnym
- niższa temperatura
- nos czysty, kwiatowy
- nos tego wina
- nos wina
- nowa droga polskiej wódki
- Nowy wypust piwa jest szorstki
- Nowy wypust piwa jest znacznie bardziej agresywny, nieokrzesany
- nucie smakowej
- nucie zapachowej
- nuta kawy i czekolady
- nutami czekolady i kawy
- nutami dymu w smaku
- nutami palonymi
- nuta słodkiego muszkatu
- nuta smakowa
- nuta smakowa
- nuta smakowa
- nuta smakowa
- nuta smakowa
- nuta zapachowa
- nutą goryczki
- nut drożdżowych
- nutę smaku
- nutkami korzeni
- nut karmelowych w smaku
- nut mlecznych
- nut smakowych
- nut smakowych
- nut smakowych
- nut smakowych mniej urokliwych
- nuty biszkoptowe
- nuty ciemnego pieczywa
- nuty cytrusowe
- nuty czekoladowe
- nuty czekolady
- nuty mleczne smaku
- nuty orzechowe i herbaciane
- nuty pieprzne
- nuty słodkich przypraw
- nuty smakowe
- nuty smakowe
- nuty smakowe
- nuty smakowe
- nuty smakowe cedru
- nuty smakowe karmelowe
- nuty smakowe różane
- nuty smakowe zwierzęce
- nuty szlachetnych trunków
- nuty trawiasto-cytrynowe
- nuty wędzone, pszenne w smaku
- obfite wina
- obfite wino
- obfite wino
- oblepiająca cukrowość
- oblicze win
- Obydwa wina będą moją winiarską garderobą na jesień
- oczekuję po różowych szampanach mocniejszej budowy
- Oczywiście nie jest to wino o mocnym charakterze
- Oczywiście to nie są jakieś górne loty wina
- odbiór goryczki
- odbyłam z kieliszkiem wina Ageno dialog dość trudny
- oddech wina viury
- o delikatnym garbniku
- Od jakiegoś czasu chodzi za mną wino Albarino.
- odmiany wina oszlifowanej w punkt francuskim dębem
- Od początku atakuje taka cierpkość, że ślinianki chcą eksplodować.
- odpowiednio kwasowy, by nie zmęczyć porządną dawką cukru
- od razu pojawia się też chmiel
- Od samego początku w smaku gra wędzonka
- o dwanaście lat młodszy brat wina
- ogolone wino nero od Gigliotto
- ogólne wrażenie ułożenia smaku
- okazuje się winem charakternym
- okazuje się winem najbardziej soczystym i żywym
- okrągłe wino
- okrągłe wino
- oleistą teksturę wina
- o przyjemnej, wkomponowanej w profil smakowy goryczce
- o słodyczy skontrowanej przez odpowiednio dobraną goryczkę
- osobowość wina
- osobowość wina zagłusza
- ostrego smaku owocu
- ostrością wódki
- ostrzejszymi winami villages
- ośmielające każdego chardonnay
- owoc jest dojrzały i wyraźny
- owocowe wino z lekką nutą
- owocowe wino z lekką nutą rumianku
- owocowo-migdałowy charakter wina
- owocowość bez ostrych nut
- owocowych nutach wina
- owocowym kręgosłupie wina
- ożywia profil smakowy piwa
- palonymi akcentami smaku
- pałęta się smak melona
- Pana Boga burgundów
- patrzyło się na wino jak na przyjaciela
- Pełna elegancja wina.
- Pełne piwo w smaku
- Pełne wino
- pełne wino
- pełne wino albarino
- Pełnia i słodowość grają pierwsze skrzypce przez cały czas wybrzmiewania smaku.
- pełnia smaku
- pełnia smaku
- pełniejsza biel wina
- pełnię bukietu smaku
- pełnokrwiste piwo IPA
- pełnym kwachem
- pełny nos tego wina
- pełny smak
- pełny smak
- Piana: Bujna
- Piana: Genialna
- Piana: początkowo bujna
- Piana: Początkowo średnio bujna
- Piana: Średnio bujna
- Piana beznadziejnie słaba
- piaskowym garbniku
- pieprzne nuty
- Pierwsza nuta gra słodowością
- Pierwsze akcenty smaku to słodowość
- Pierwsze nuty smaku to słody
- Pierwsze nuty smaku to świetna słodowość
- Pierwsze porto, które piliśmy było z grupy krwistych, młodszych.
- Pierwsze uderzenie smaku to cukrowa ulepkowatość
- Pierwsze zalania są mocno ziołowe
- Pierwszy akcent smakowy to słodycz i bardzo przyjemny posmak jasnych słodów.
- Pierwszy akord brzmi słodową pełnią, od samego początku grają nuty ziarniste.
- Pierwszy akord brzmi słodowością.
- Pierwszy akord brzmi solidną słodowością
- Pierwszy akord brzmi więc słodowością, słodyczą
- Pierwszy akord jest mocno słodowy, biszkoptowy.
- Pierwszy akord jest słodowy
- Pierwszy akord o nutach sherry i porto.
- Pierwszy akord słodowy
- Pierwszy akord smakowy
- Pierwszy akord smakowy brzmi
- pierwszy akord smakowy pełny
- Pierwszy akord smaku brzmi pełnią, słodowością, bardzo delikatną słodyczą
- Pierwszy akord smaku brzmi słodem
- Pierwszy akord smaku brzmi słodowością
- Pierwszy akord smaku brzmi słodowością
- Pierwszy akord smaku brzmi solidną słodowością
- Pierwszy akord smaku jest słodki
- Pierwszy akord smaku oleisty
- Pierwszy akord smaku pełny
- Pierwszy akord smaku słodki
- Pierwszy akord smaku słodki
- Pierwszy akord smaku słodowy
- Pierwszy akord smaku słodowy, pszeniczny, wędzony.
- Pierwszy akord smaku to aksamitność
- Pierwszy akord smaku to goryczka
- Pierwszy akord smaku to potężna pełnia
- Pierwszy akord smaku to słodowość
- Pierwszy akord smaku to słodowość
- Pierwszy akord smaku to słodowość
- Pierwszy akord smaku umiarkowanie słodki
- Pierwszy akord smaku wybrzmiewa słodyczą
- Pierwszy akord to przyjemna słodowość
- Pierwszy akord to przyjemna słodycz.
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość.
- Pierwszy akord to słodycz
- Pierwszym akordem smakowym jest zbożowość
- pieszczotliwym garbniku
- piękną długością wina
- piękną krągłość ciała wina
- pięknem dwudziesto- i trzydziestopięcioletnich win
- Piękne wino Gewurztraminer
- Pięknie skrojone chardonnay
- piękny striptiz winifikacyjny
- pikanteria nadaje winu charakteru
- Pinot Gris 2010 wydaje się delikatny
- Pinot Gris 2010 wydaje się koronkowy
- Pinot Gris 2010 wydaje się lekki
- Pinot Gris 2010 wydaje się najbardziej kompromisowy
- piwa, które będą akompaniamentem do udanego wieczoru w zacnym gronie
- piwa to ekstraktywne potwory
- piwa z jakimś twistem
- piw - chmielowych mocarzy
- piw - chmielowych siekier
- piwie o czystym profilu zapachowym
- piw lekkich
- piwo, bardzo zbalansowane
- piwo aksamitne w smaku
- Piwo aksamitne w smaku.
- piwo Artezan zarządziło, zrywając wszystkim bereciki
- piwo bardzo gładkie
- piwo bardzo okrągłe w smaku
- piwo cały czas trzyma formę
- piwo Cent US jest o tyle łagodne z natury, że nie potrzebuje pompy
- piwo daje wędzonką
- piwo dosyć płytkie
- Piwo dość wytrawne, przyjemnie zbalansowane.
- piwo Dunkel atakuje
- piwo jest bardziej agresywne
- piwo jest bardzo płaskie, płytkie
- Piwo jest niebywale aksamitne w smaku
- piwo jest niezbalansowane
- piwo jest płaskie
- piwo jest przyjemnie aksamitne
- piwo jest przyjemnie pełne
- piwo jest puste
- piwo jest solidnie słodowe
- Piwo jest treściwe
- piwo kapitalnie sesyjne o niższym ekstrakcie
- Piwo lekkie
- piwo lekko kremowe w odczuciu
- piwo lekko kwaskowate
- piwo ma solidny ciężar gatunkowy
- piwo mniej zadziorne.
- Piwo mocno kwaśne
- piwo mocno uderzające w nuty kawy i czekolady
- piwo mogłoby pójść w świat
- piwo nawet zbalansowane
- piwo niesamowicie skomplikowane
- Piwo niesamowicie zbalansowane
- piwo okazało się w bezpośredniej konfrontacji po prostu biedne
- piwo o potężnym ekstrakcie
- Piwo prezentuje się po wyspiarsku
- piwo Rowing Jack idealnie kontrujący słodycz
- Piwo Strong Witbier wreszcie nie cierpi na przypadłość większości polskich witbierów – siarkę i diacetyl.
- piwo to inna kategoria wagowa
- piwo to jedna ze światowych ikon
- piwo to mocarz
- piwo to siekiera
- piwo to zupełne przeciwieństwo bliźniaka
- piwo wydaje się bardziej harmoniczne
- piwo wydaje się bardziej spasowane
- Piwo zabiło mi pokal od Duvla. Morderca
- piwo zbalansowane w smaku
- Piwo z charakterem
- piwo z charakterem
- Piwo z pazurem
- piwo z szykiem i fasonem
- plącze się owoc i orzech
- płaskie piwo
- płaskie wino
- płytkie białe wina
- pochód piw regionalnych
- Po chwili w smaku pojawiają się owoce tropikalne – mango, marakuja, ananas
- Po chwili w smaku zaczynają grać kwaśne wiśnie
- Początkowa słodowość i lekka słodycz przechodzą w nuty czekolady
- podbity o nuty palone
- podkreślonymi nutami chmielu
- Podróż przez odmiany czerwonego wina
- podstarzałe wino
- Podstawę wina
- podszyciem dzikości smaku
- podszyciem smaku wiśni
- podwyższoną pełnią smaku piwa
- pojawiają się delikatne estry i słodowość
- pojawiają się nuty cytrusowe
- pojawiają się nuty oliwkowe
- pojawiają się nuty smakowe
- pojawiają się żywice, cytrusy
- pojawia się czekolada
- pojawia się jeszcze smak papieru
- Pojawia się lekka zbożowość i słodowość
- Pojawia się lekkie toffee, estry owocowe, tropikalne owoce i żywice
- pojawia się miód pitny
- pojawia się nawet trochę chmielu
- pojawia się smak banana
- Pojawia się smak karmelu
- pojawia się więcej słodyczy
- pojawia się znaczna kwasowość
- polecam wszystkim, którzy nie wierzą w wina z Toro. Będą nawróceni.
- polska wódka na powrót zyskała nie tylko smak, ale i charakter
- pomidorową nutą smakową
- ponętny nos tego wina
- Po ogrzaniu w zapachu wychodzi diacetyl
- Po przełknięciu pozostaje wspaniała aksamitność, zmieszana z posmakiem malin.
- Posmak gumy Donald, podszyty chmielową goryczką.
- posmaki podbudowane słodowością
- posmak maślanego ciastka i konfitury z fig wydały się bajką
- posmak słodkawy podbity drewnem
- potęgę smaku owocu
- potężnego kwasu wina
- Potężne piwo
- Potężne piwo
- potężne uderzenie smaków
- potrzebne jest jakieś lekkie winko do wieczornych pogaduch na balkonie
- po tym ataku następuje nieoczekiwany zgon napastnika wśród pylastego, drobnego garbnika
- powagę wina
- poważną bielą wina
- Poważniejsza biel wina
- powinien tam pognać i wykupić te wina, to tak jak kupić rękopisy
- po wytrawnej stronie
- Praktycznie od razu po akcentach słodowych przechodzimy do niskiej goryczki
- profil smakowy
- profil smakowy
- Profil smakowy
- profil smakowy
- profil smakowy
- profil smakowy piwa
- Profil smakowy piwa
- Profil smakowy piwa bardzo fajnie ewoluuje w czasie picia
- profilu smakowego
- profilu smakowym
- profilu smakowym
- profilu smakowym
- profil wina
- prostą, bezpośrednią radością białego vinho verde
- proste i przesmaczne wino Basa z DO Rueda
- proste wino
- proste wino
- proste wino Sylvaner
- proste wino tarasowe pachnące miodem i cytrusami
- Proste wino verde
- prostych, świeżutkich i soczystych arinto
- prostych win białych
- Prostym i pysznym winem
- prosty owoc
- prościutkie chardonnay
- prościutkie jak drut verde
- przeczyste wino godello
- przeczyste wino tempranillo
- Przeraźliwie słodkie
- przewrotu piwnego
- przyjemna dla podniebienia budowa wina
- Przyjemnie zbalansowane piwo
- Przyjemnie zbalansowane piwo
- przyjemny finisz wina
- przy niezbyt dużej materii wina
- pszeniczna aksamitność smaku
- pustawy smak wina
- puste wino
- puszystą pianą
- pylastego, drobnego garbnika
- Pyliste piwo
- pyliste uczucie pieprzności
- pylistość smaku
- pylistym odczuciem w ustach
- pyszna, przyjemnie gorzka końcówka wina
- Quinta do Vallado Reserva urzeka
- Quinta do Vallado Reserva urzeka głębią
- Quinta do Vallado Reserva urzeka koncentracją i powagą
- radosne wino
- rasę wina
- Rasowe piwo
- rasowych polskich wódek
- rasowym piwem stoutem
- Reszta wina krągła, dość obfita
- Rocznik 2011 w bieli zaprezentował egzotyczne walory swojego bukietu smakowego
- rocznik wina 2004 o gładkim garbniku
- rocznik wina 2004 o wyrazistej kwasowości
- rodzeństwa piwa
- rodzi się w 1995 wino Redoma Branco
- rozkoszną lemoniadę
- rozwijając całą swoją paletę smaku
- rozwinięcie profilu smakowego
- równowagę win
- równowagi smaku
- równoważąca słodycz
- różowy piemontczyk
- Rueda Vasallo 2011 jest winem prostym.
- Rum Kraken jest absolutnie genialny
- Rum Kraken jest boski i jest to coś co zapewne pito na Olimpie.
- rzadkim garbniku
- rześkie wino
- rześkie wino
- rzeźbą wina
- Sam smak jest zbalansowany
- satynowa gładkość materii
- satynowy garbnik
- Sauvignon blanc był gwiazdą degustacji
- sauvignonowatych bukietów zapachowych
- sauvignonowego bezwstydu
- Są to takie mocno podstarzałe drag queen w świecie piwa
- selekcji wina do biedronkowej kadry na Euro
- selerowa nuta w zapachu
- silnej, mocnej goryczce
- silnej acz przyjemnej goryczce
- siła amerykańskiego chmielu
- siła wina
- siłę wina
- skalę słodkości wina
- skoncentrowanych bomb smakowych
- skrytobójczo ukrytym alkoholu
- słabej warki
- Słabe piwo
- słabiutką budową wina
- słabiutkim, wymęczonym owocem
- słodki Andaluzyjczyk
- słodkie nieśmiertelne wina
- słodkie nuty smakowe
- słodkie owocowe estry
- słodko-gorzka Francja
- słodowość bardzo szybko przechodzi w goryczkę
- słodowość przechodzi szybko w posmaki piernika
- Słodowość przechodzi we wspomnianą wędzonkę
- Słodowość przepleciona słodyczą
- Słodowość szybko przechodzi w wędzonkę
- słodowymi nutami smakowymi
- słodsze nuty wrzosu
- słodycz, która ją równoważy
- słodyczą przechodzącą w smaki żywiczne
- Słodycz jest wręcz gryząca.
- słodycz miodów jest łamana przez korzenne przyprawy
- słodycz przechodzi w alkohol
- słodycz przełamana kwasem
- słodycz skutecznie jest butowana przez chmielenie
- Słodycz smaku została złamana kwaskiem
- Smak: Bardzo delikatne, jest zaznaczona słodowa podbudowa
- Smak: Bardzo gładkie, aksamitne piwo
- Smak: Bardzo pełne
- Smak: Bardzo pełne piwo
- Smak: Charakterystyczna aksamitność
- Smak: gęste piwo
- Smak: Niskie wysycenie
- Smak: Pierwsze piwo z bardziej zaawansowaną paletą
- Smak: piwo delikatne
- Smak: piwo dosyć płaskie
- Smak: piwo ma więcej ciała.
- Smak: piwo pyliste
- Smak: Płaski a paskudny.
- Smak: przyjemna pełnia
- Smak: Są pracujące na języku cukry resztkowe
- Smak: Średnia pełnia
- Smak: Większe niż w najnowszej edycji wysycenie.
- smak aldehydu octowego zostaje przykryty kawą, espresso, czekoladą mleczną, wanilią, estrami owocowymi i aksamitną palonością
- smak charakteryzuje się solidnym ekstraktem
- smak dosyć wodnisty
- smak espresso zostaje na języku
- smak idealnie współgra
- smaki przechodzą w paloność
- smak jest bardzo mocny
- smak jest bardzo wyrazisty
- smak kawy zbożowej się nie pokazuje
- smak kawy z lekką nutą cytrusów
- smak kawy z nutą cytrusów
- smak lekkiej cytryny
- smak lekko cierpki
- smak lekko kwaskowaty
- smak lekko pieprzny
- smak lekko pikantny
- smak lekko rodzynkowy
- smak łamie się
- smak malin wchodzi od początku
- smak mięty zabił też maliny
- smak mocno goryczkowy
- smak nie oblepia paszczy tak dentystycznie jak beczka
- smak okraszony fenolami
- smak o niskiej i przyjemnej goryczce
- smakowe nuty czekolady
- smakowe nuty oliwkowe
- smakowe nuty piwniczne
- smak owocu czysty, wyrazisty
- Smakowo poszły jednak bardziej w stronę skórki grejpfruta i żywic.
- Smak piwa: pełnia
- smak piwa jest pełny
- smak płynnie przechodzi w czekoladę
- smak przełamany odrobiną grappy albo likieru
- smak przyjemnie pracuje na języku
- smak rozwija się w trakcie picia
- Smak tak serwowanej kawy pozostaje na języku przez około pół godziny, otulając go aksamitnie
- smak to festiwal zbalansowania
- smakuje dość płasko
- smakuje mało finezyjnie
- smakuje mocno
- smak wanilii, która nadaje winom szlachetności
- smak w dodatku urywa się
- smak wędzonki rozwija się
- Smak wina przywołuje suszone winogrona
- smak wina różowego o lekkim aromacie malin, jeżyn i czereśni
- smak wina trwa tyle, ile wydanie reszty z dwóch dych
- smak wyraźnie goryczkowy
- smak ze stosunkowo wysoką pełnią
- smak z goryczkowym pazurem
- smak z lekkim pazurem
- smak z palonym podszyciem
- Smak zrównoważony
- Smak z wytrawnym pazurem
- smak z wytrawnym sznytem
- Smak „młody”
- smukłe wino
- soczysty i wyrazisty smak owocu
- soczysty tropikalny owoc wspominany wyżej oprószony jest dobrą szczyptą kwasu
- solidna goryczka
- Solidna goryczka, idealnie zbalansowana
- Solidna paloność
- solidna pełnia smaku piwa
- solidna podbudowa słodowa
- solidna słodycz
- solidną dawkę kawy
- solidną słodowością
- solidną słodycz smaku
- solidnej goryczce
- Solidne piwo
- Solidne piwo
- solidny kwasek
- solidny owoc
- solówką chmielu Simcoe
- spokojne różowe wino
- spokojnych win
- spora słodycz wina
- sporej dawce tanin
- sporo owocu obtoczonego jednak czekoladowymi posmakami
- sprężyste wina
- stanowcze wino
- stare wino
- starsza wersja piwa jest w porównaniu bardziej agresywna
- starsze wina
- starszy smak wina
- Startuje przyjemnymi nutami smakowymi
- starych win
- starych win od Potela
- Stonowana goryczka
- Stout, ale bardziej w stronę słodką.
- strzeliste wino garnacha
- strzelistość wina
- subtelną goryczką
- subtelny smak
- suche garbniki
- suche wino
- Suche wino
- suchość smaku wina
- surowość wina
- sympatycznego wina
- sympatyczne wino Sylvaner
- szalone wina naturalne z Dao
- szampańskie narracje
- szczep drożdży nie zdążył jeszcze zostać zmaltretowany w browarze
- szczep o wysokiej kwasowości
- szczepu o niższej kwasowości
- szczepu wina miękkiego
- Szczep wina uprawiany jest głównie w Umbrii, określany jako bogaty o lekko orzechowym smaku
- szczerość wina
- szczodre, stanowcze wina
- szczodrej owocowości wina
- szczupłe wino pinot
- szczyptą kwasu
- szczyptę cierpkości
- Szeroka gama win
- szeroką gamą win na kieliszki
- Szeroki, gruby garbnik
- szerokie wino
- sześć ślicznych burgundów
- szlachetną goryczką
- szlifując charakter wina
- szorstkich winach czerwonych
- szorstki smak
- szyciu win na miarę pod gust europejskiego i azjatyckiego klienta
- śliwkowy cień majaczy za tym wszystkim
- Śmiały smak owocu
- śpi białe wino
- średnia pełnia smaku
- średnią goryczką
- Średnie wysycenie piwa
- Średnie wysycenie smaku piwa
- Świetna kompozycja brytyjskich chmieli
- Świetna struktura wina
- świetnie zaznaczona kwasowość
- Świetny balans smaku.
- Świeży aromat dojrzałych owoców tropikalnych
- świeżym finiszem wina
- tanina łagodna
- tegoroczne warki powinny iść w świat
- tegoroczne warki to absolutnie światowa liga
- ten konkretny przypadek piwa jest totalnie niezbalansowany.
- Ten szczep wina jest naprawdę pełny
- tępą goryczką
- tępej goryczce
- The Tapas Wine Collection Verdejo 2011 to żwawy Kastylijczyk
- tłustawe wino godello
- tłustą odmianą wina Gros Manseng
- tłustości win
- to coś dla miłośników wyrazistych smaków
- To piwo po prostu męczy.
- to porto, choć dziesięcioletnie, „kładzie na łopatki” wszystkie dwudziestolatki
- to wino było jedwabne
- to wino było wyraziste
- to wino ma mocny charakter
- to wino wydaje mi się najsłabsze
- tradycyjne wina z kvevri będą wciąż niezrozumiałe
- trawiastą nutę smakową
- treściwą odmianą wina Gros Manseng
- treściwym bukietem wina
- trochę włoskiej spolegliwości wina
- Trudno nazwać to wino słabym.
- Trzeba przyznać, że piwo jest bardzo przyjemnie zbalansowane
- Trzydziestoczteroletnie wino w świetnej formie
- trzy wina czerwone miały swój oddzielny styl, charakter
- Trzy wina z apelacji Châteauneuf-du-Pape były bardzo eleganckie
- Tu pierwsze skrzypce gra tinta roriz.
- Tutaj mamy więcej nagród niż w przypadku młodszego brata piwa
- tutaj z kolei grane było IPA z Artezana
- tyle innych burgundów z lat 90-tych cierpi na sklerozę i haluksy
- typ burgunda mocniejszy
- uderzeniu smakami ziół
- Ujął mnie zapach: bogaty
- ukrytym alkoholu
- ulotną goryczkę
- ulotny karmel
- Umiarkowana (w kierunku wysokiej) kwasowość
- Urocze aż do zakochania Cachito Mío 2012
- Urocze wino
- uroczy bukiet smakowy
- uspokojenia się piwa na języku
- Usta napastliwe, agresywne
- usta wina znakomicie młode
- ustępuje miejsca posmakom karmelowym
- uścisku smaku dębu
- Vinho verde to młode i świeże wino.
- wakacyjną biel wina
- w akompaniamencie wódek
- wanilią wyczuwalną na finiszu smaku wina
- Warto dać winu chwilę oddechu
- wątłość wina w ustach
- W bukiecie rustykalnego wina Poggio Maestro 2011 (100% sangiovese) dominuje wiśnia i jeżyna
- wchodzą ciemne słody
- wchodzą ciemne słody
- wchodzą posmaki kawowe i czekoladowe
- wchodzi cholernie silna goryczka
- W drugim akordzie smaku fajne nuty winne, owocowe, wiśniowe i beczka.
- W drugim akordzie smaku grają owocowe estry
- W drugim akordzie smaku niestety do głosu dochodzi aldehyd octowy
- wdzięk wina
- Wibrujące wino
- widać rasę wina
- wiekowym vinho verde
- wieku piwa
- wielkie bordeaux sprzed 30 lat
- wielkim atutem wina jest bardzo skoncentrowany, bogaty nos, w którym dominuje brzoskwinia i jabłko
- Wielowymiarowe, wybitnie pijalne piwo
- więcej jedynie ciała wina
- większe wina
- wina, które beczkę widziały co najwyżej w śnie
- wina, którego tło stanowi niemal zawsze lekka słodycz
- wina, które w ustach wydało się miękkie
- wina, które zestarzały się ze stylem
- wina anonimowe
- wina aspirujące do najwyższej ligi
- wina bardziej ekspresyjne
- wina bardziej złożonego
- wina bardzo bezpośrednie
- wina bezkompromisowe, narzucające się
- wina będą za stare
- Wina bękarty
- wina bogatszego
- wina bronią się
- wina brutalne
- wina były zbyt klinicznie czyste
- wina chłodne
- wina czyste
- wina delikatne
- wina długiego
- wina dzikie psy
- wina eleganckie
- wina głębsze
- wina krągłe
- wina które wydało się powietrzne
- wina kundle
- wina lekkiego
- wina lokalne do szpiku kości
- wina lżejsze
- wina łatwe
- wina łatwe
- wina mają być eleganckie
- wina masywne
- win ambitnych
- winami mocno rozbudowanymi
- winami surowymi
- winami z charakterem
- wina młode
- wina mogą doskonale rozwijać się w butelce
- wina nieco narowistego
- wina nieco siebie niepewne
- wina nie mają tej złożoności
- wina nie poddane żadnej pracy ugładzania
- wina o dość niskiej kwasowości
- wina okazały się łatwe
- wina o średniej kwasowości
- wina o wysokiej kwasowości
- wina pełne
- Wina pochodzące stamtąd mają bardzo mineralny, smukły charakter.
- wina potężne
- wina pozbawione iberyjskiego pazura
- Wina proste o dużej kwasowości
- wina robione zgodnie z europejską modą
- wina są bardzo różnorodne pod względem odcieni mineralności
- wina są dosyć łagodne
- wina są miękkie
- wina się świetnie starzeją
- wina starsze nabierają jedwabiu i miękkości
- wina subtelne
- wina taniego, łatwego
- wina te są zwykle bladej słomkowej barwy z zielonymi refleksami, wytrawne, miękkie i gładkie.
- wina trudne
- wina trudniejszego w odbiorze
- wina uładzone
- wina wielkie
- wina wysoko kwasowe
- wina zadebiutowały
- win białych, bardzo mineralnych, o niskiej kwasowości
- winem bardzo delikatnym w smaku
- winem głębokim
- winem kompletnym
- winem młodym
- winem pełniejszym
- winem znacznie poważniejszym
- winem żywym
- win gęstych
- win harmonijnych
- winie młodszym
- winie o niezwykłej głębi smaku
- winie starszym
- win kobiecych jak i męskich
- win krzykliwych
- win lżejszych
- win mocarnych
- win nadmiernie beczkowych, mało ekspresyjnych w swej przeciętności
- win nie tak narowistych
- wino, którego ostrość ujawnia znienacka
- wino, które jednak nawet za młodu nie mogło być dobre
- wino alvarinho jest czarnym koniem
- wino alvarinho na plecach może czuć gorący oddech wina arinto
- wino alvarinho ukazuje
- wino autentyczne w ustach, o świetnej strukturze
- wino bardolino atakuje słabiutkim, wymęczonym owocem
- wino bardziej bezbarwne
- wino bardziej dystyngowane
- Wino bardzo eleganckie
- wino bardzo lekkie
- wino bez cienia oksydacji
- wino bez swoistego nerwu
- wino bez większej indywidualności
- wino białe Pera Manca pokazało się żywo
- wino Blanc de Blancs bogate
- wino Blanc de Blancs – charakterne
- wino Blanc de Blancs rasowe
- wino blanc de blanc zbudowane częściową fermentacją w beczkach dębowych
- wino błaga o kawałek mięsa
- Wino bogate
- Wino bogate
- Wino bogate
- wino było jednowymiarowe
- wino było najjaśniej świecącą gwiazdką na biedronkowym hiszpańskim firmamencie.
- wino było na pewno dobrze zbudowane
- wino było pozbawione głębi
- wino Cabernet Cortis 2011 o porzeczkowych ustach
- Wino cechują aksamitne garbniki
- Wino cechuje bogactwo smaku
- Wino cechuje głębia smaku
- wino Chardonnay 2012 raczej nie porywa, męczy tropikalnym owocem (melon) i cynamonem.
- wino Chardonnay Langhe 2009 - średnia waga
- wino Château Grillet zachowuje się jak młoda, rozkapryszona dama.
- wino cienkie niemal jak woda
- wino cięższe od opisanego wyżej
- wino Cuvée 2011 jest lekkie jak mgiełka
- wino Cuvée 2011 z Winnicy Wieczorków jest świeże i z nerwem
- Wino czerwone, wytrawne, skomponowane z mieszanki lokalnego szczepu
- Wino długie
- Wino dobrze zbalansowane
- Wino dobrze zbalansowane
- wino Dominio do Bibei B 2008 wydało się osiłkiem
- Wino energiczne
- wino ganacha proste jak jego etykieta
- wino głębokie w smaku
- wino gorzkawe w końcówce
- Wino intensywne i długie, o przyjemnym posmaku brzoskwini i cytrusów na mineralnym tle.
- wino jest bardzo głębokie w smaku
- wino jest dość krągłe w ustach
- wino jest dość lekkie
- wino jest eleganckie
- wino jest eleganckie
- Wino jest eleganckie
- wino jest idealnie lekkie
- Wino jest jednak nad wyraz proste i krótkie.
- wino jest łatwe
- wino jest mocnej budowy
- wino jest mocno cytrusowe
- wino jest niezbyt spójne
- wino jest proste
- Wino jest rasowe
- wino jest treściwe
- wino Johanniter 2011, które wydało mi się tak chłodne
- wino Johanniter 2011 wydało mi się niemal hipnotyczne
- wino Johanniter 2011 wydało mi się rasowe
- wino krągłe
- wino krótko starzeje się w beczce
- wino kruche
- wino kwasowe, zadziornie goryczkowe
- wino La Versant Viognier jest bardzo eleganckie
- wino Le Bel Olivier 2012, które jest dla odmiany pełne ostentacji
- wino lekkie
- wino lekkie
- wino lekuchne
- wino lepkie i dżemowe jest Martinez Master’s Reserve Port
- wino Little Beauty – tak mówi o sobie – pochodzi z Waihopai Valley i na każdym kroku podkreśla swoje pochodzenie.
- wino łagodne i wytrawne
- wino łagodniej taniczne
- wino łagodnie kwasowe
- wino łatwe
- wino łatwiejsze w interpretacji
- wino ma ciało osiłka na sterydach: niby duży, niby silny, ale i groteskowy.
- Wino ma delikatne posmaki kwiatowe i owocowe
- wino ma gładkość najlepszej jakości jedwabiu
- wino ma harmonijny smak
- wino ma jedwabisty smak
- wino ma krągły smak
- wino Malleolus 2009 przemówiło jednak wkrótce samo za siebie
- wino Malleolus de Sanchomartin 2009 było dla mnie bezapelacyjnym królem wieczoru
- wino Malleolus de Valderramiro 2009 dźwiga
- wino ma mocny charakter, ale i dużą łagodność w sobie
- wino ma niezbędną dawkę mineralności
- wino ma niski dość alkohol
- wino ma pełny smak
- Wino MaremmAlta to także krynica sangiovese.
- wino ma wysoką kwasowość
- winom brak charakteru
- winom brak pazura
- wino Merlot 2007 jest pluszowe
- wino Merlot 2011 jest słabe
- wino Merlot Rose 2011 łasi się jak kotek-merlotek
- wino męczyło cieniem mdłej słodyczy
- wino miażdży wszelki PR
- wino młode
- wino mocno kwasowe
- wino mocno kwasowe
- wino nabrałoby charakteru
- wino nadal zachowuje długi finisz
- wino nadal zachowuje swoją miękkość
- wino nadal zachowuje swoją strukturę
- wino nie chowało swojego prawdziwego ja
- wino nieco płaskie
- wino nieco suche w końcówce
- wino nie ma głębi smaku
- wino nie ma osobowości
- wino nie ma takiej potoczystości
- wino nienachalne
- Wino nie należy może do eleganckich
- wino nie narzuca się
- wino nie uduszone beczką
- wino nie wybija się
- wino nie zabija kwasowością
- Wino nosa raczej nie ma.
- wino obfite
- wino odarte ze słodyczy
- wino o delikatnych aromatach brzoskwini i gruszki
- wino o długim finiszu
- Wino o długim zakończeniu
- wino o długim zakończeniu
- wino o dobrej strukturze
- wino o dobrej strukturze
- wino o doskonałej równowadze
- Wino o dość niskiej kwasowości
- wino o gęstym garbniku
- wino o gładkim garbniku
- wino o gładkim garbniku
- wino o gruszkowym zakończeniu
- Wino o jasno-słomkowej sukni
- wino o jedwabistej fakturze
- Wino o koncentracji sapera
- wino o kredowej fakturze
- wino o kredowej końcówce
- Wino o kremowej strukturze
- wino o lekko złocistej barwie
- wino o matowej końcówce
- wino o miękkim garbniku
- Wino o mocnej strukturze
- wino o naprawdę mocnym smaku
- wino o niespotykanej długości
- wino o niespotykanej głębi
- wino o pełnej równowadze
- wino-osiłek
- Wino o sukni
- wino o świetnej strukturze
- wino otwiera się
- wino o wysokiej kwasowości
- wino o wysokim faktorze pijalności
- wino o zaznaczonej, przyjemnej kwasowości
- wino pełniejsze
- wino pieści garbnikiem
- wino pokazało suchość smaku
- wino pokazujące moc
- wino pokazuje świeży i dżemowy czarny owoc
- wino połyskliwe
- wino poskładane
- wino Prestige 2006: okrzepłe
- wino Prestige 2006 wielowarstwowe
- wino Prestige 2009 jest dużo bardziej mięsiste, potężniejsze
- wino proste jak drut
- wino przecina podniebienie brzytwą kwasu i mineralności
- wino przestaje być poważne
- wino przezroczyste
- wino przyjemnie goryczkowe w końcówce
- wino raczej łagodne niż z mocnym charakterem
- wino raczej szczupłe
- wino Rkatiteli 2011 okazuje się szczupłe, giętkie, o rzeźbie maratończyka.
- wino Rose 2011 usta dobija niewielką dawką słodyczy.
- wino rozkochało mnie w sobie
- wino satynowe
- wino skrojone pod powszechny gust
- wino smakuje powściągliwie
- wino smakuje wielowymiarowo
- wino smakuje żywo
- wino soczyste o gładkim, jedwabistym garbniku
- wino solidnie owocowe
- wino sprawia wrażenie miękkiego
- wino sprawia wrażenie przykurzonego
- wino sprawia wrażenie smutnego
- wino stare
- wino stołowe z charakterem
- wino swoim grubo ciosanym, rustykalnym garbnikiem świetnie wpisywało się w kontekst pełen ciszy i upiorów przeszłości
- wino Sylvaner grałoby pierwsze skrzypce
- wino Sylvaner nazywane jest mistrzem drugiego planu
- wino szczupłe, subtelnie jabłkowe i jeszcze subtelniej gruszkowe, z odrobiną niedrażniącej słodyczy
- wino śpiące
- wino średniej budowy
- wino średniej budowy
- wino średniej budowy, gibkie
- wino świeże, młode, soczyste i urocze
- wino teksturą zbliżone do muślinu
- wino to biel
- Wino to jest lekkie
- wino to koślawy, nieśmiały kuzyn
- wino to ma w sobie sporo elegancji i finezji
- wino to muzyka pop
- wino Toro koronkowe
- wino Toro - tak urocze, jak panienka na etykiecie
- wino to słodkawy przyjemniaczek
- wino to szczęście
- wino to wcielenie elegancji
- wino to zjełczała maź
- wino ukazuje w pełnej krasie swoje goryczkowe tendencje
- wino umyka, nie trwa
- wino Venere 2011 o ciele gibkim i niechudym
- wino verde staje w pąsach
- wino Vinhão to aromatyczna eksplozja
- wino Volnay Santenots 1976 miało więcej ciała
- wino Volnay Santenots 1976 miało więcej miękkości
- wino Volto 2005 stało się kompanem, milczącym rozmówcą
- wino Volto 2005 swoją aksamitną fakturą
- wino wadliwe i niesmaczne
- wino wakacyjne jest lekkie
- wino wakacyjne jest nie do końca poważne
- wino wchodzi
- wino wchodzi w obszary
- wino w płaszczu kwasu i garbnika
- Wino w swej całości dość łagodne
- Wino w swej całości dość proste
- Wino w swej potędze było nie do zniesienia.
- Wino w swym smaku dość proste
- wino w świetnej równowadze
- Wino w ustach bardzo wytrawne i gładkie.
- wino w ustach bawi owocem
- wino w ustach delikatnie mineralne, dające wrażenie lekkiej słodkości
- wino w ustach gładkie
- wino w ustach jest równie szczodrze
- wino w ustach jest wyważone
- wino w ustach łatwe
- wino w ustach soczyste i powietrzne
- wino wyjawia nam swój sekret
- wino wyraźnie kwasowe
- wino wyraźnie wytrawne i orzeźwiające
- wino wytworne
- wino zachowało gładkość
- Wino zadziorne
- wino z aksamitnym finiszem
- wino zamaskowane cukrem
- wino zbytnio lekkie
- wino z charakterem
- wino z delikatną goryczką
- wino z delikatną kwasowością
- wino z długim finiszem
- wino z garbnikiem i owocem, od którego ekspresji mógłby się uczyć Leonardo Di Caprio
- wino z gatunku ekspansywnych
- Wino zielone
- wino z mineralnym rysem
- wino z mocnym charakterem
- wino z nutami kwiatowymi
- wino z nutami owocowymi
- wino z nutami śmietany, ananasu i caramelu
- wino z nutą słodyczy
- wino z nutką wytrawnych cytrusów
- wino z odcieniem cytrusów
- wino zostało skutecznie stłumione posmakiem beczki
- wino z pazurem
- wino z przyjemną strukturą
- wino z silną osobowością
- wino z uściskiem garbnika
- wino z wadami, które ma osobowość
- wino z wyrazistą nutą słodyczy
- wino żywe
- wino żywe i odświeżające w ustach
- win przyjaznych
- win - rasowych dogów i buldogów
- win szorstkich
- win wyciszonych
- w końcówce wina
- władczy uścisk wanilii, garbnika i owocu w śmietanie zostawił mnie podduszoną, bez tchu, bez myśli i to wszystko nie było przyjemne
- W nosie całkiem zgrabne wino
- w obszarze wina
- w orkiestrze tej grają po równo wina encruzado, bical i malvasia fina
- W pierwszym akordzie grają słodowość, słodycz
- W pierwszym akordzie smaku
- W pierwszym akordzie smaku brzmi pełnia smaku
- W pierwszym akordzie smaku gra trio – słodowość, pełnia, kakao
- w piwie Rocknrolla zależało mi na podkreśleniu cytrusów
- W pojedynku wersji lanych wygrało piwo Dyniamit.
- w randze wina stołowego
- wręcz oleiste piwo
- w samku bardzo delikatny chmiel
- w samku bardzo mocna słodowość i karmelowość
- w samku jest pewna słodowość, ale przykryta totalną słodyczą
- w smaku akcenty słodowe
- W smaku bardzo owocowe o bogatym i długim finiszu
- w smaku brzmi karmel
- w smaku dawka słodowości
- w smaku delikatna słodowość
- w smaku delikatne goździki
- w smaku delikatny banan
- w smaku goryczka, która następnie łamana jest słodyczą
- w smaku grają nuty ziemiste
- w smaku grają średnia pełnia i słodowość
- w smaku kontynuowany jest wątek wędzony
- w smaku lekka likierowość
- w smaku lekka słodowość
- w smaku lekkie estry
- w smaku lekki karmel
- w smaku majaczy słodowość
- W smaku najpierw gra imbir i cynamon
- w smaku niska słodowość
- w smaku nuty czekolady
- w smaku nuty mlecznej czekolady
- w smaku nuty razowca
- w smaku pierwsza gra zdecydowanie słodowość.
- W smaku piwo jest dzikie
- W smaku piwo jest ukierunkowane na goryczkę
- w smaku pojawiają się czerwone owoce
- w smaku pojawiają się karmel, czekolada
- W smaku pojawiają się nuty czekolady
- w smaku pojawiają się wiśnie
- W smaku pojawia się coś ziemistego
- W smaku pojawia się czekolada, kawa, espresso, paloność, owoce tropikalne i wanilia
- w smaku pojawia się słodycz
- w smaku porcja słodowości
- W smaku pozostaje trochę pyliste uczucie.
- W smaku przyjemne taniny współgrają z owocami czarnej porzeczki i wiśni
- w smaku słodycz tej zaprawki przykryła ocet
- w smaku spora dawka żywic
- w smaku tona czekolady w każdej postaci
- w smaku wchodzą estry owocowe
- w smaku wchodzi goryczka
- W smaku wina dużo owocu z mocnymi brzoskwiniowymi akcentami
- w smaku wino było raczej wytrawne, choć nieatakujące kwasowością
- W smaku wino pełne
- W smaku wino rześkie
- W smaku wino świeże i bardzo delikatne.
- W smaku wino żywe
- w smaku wychodzą suszone owoce
- W smaku wychodzi diacetyl
- w smaku zaczynają grać nuty
- w smaku zbyt wysoka słodycz
- w smaku z wyraźnie zaznaczoną goryczką
- wspomniana słodowość pojawia się w pełnym spektrum – karmel, miód, paloność, kawa, wanilia
- w stronę wytrawną
- wstrzemięźliwego owocu
- w suchym uścisku smaku
- W swojej podwyższonej kwasowości dość ekstremalne
- Wszyscy się śmieją, ale każdy myślami błądzi w kieliszku wina, napięty, gotowy na wstrząsy wtórne.
- Wszystko uwalane w pisakowym, grubym garbniku
- Wszystko uwalane w pisakowym garbniku
- W tle jest bardzo delikatny kwasek
- W tle kwasowość
- W tle majaczy co prawda słodycz
- W tle przewijają się estry owocowe.
- W tle smaku majaczą estry
- w tle smaku słodowość
- W tle wina wyczuwalny jest też zapach zielonych gruszek
- w tle zapachu alkohol
- W tle zapachu bardzo delikatne żywice
- W tle zapachu dojrzałe owoce róży
- W tle zapachu skórka mandarynki i sporo owocowych estrów
- w tle zapachu wychodzi bardzo, ale to bardzo delikatny diacetyl
- W tle zapachu zbożowość, pomarańcze, słodowość
- W ustach krągłe wino
- W ustach lekka i trwała pienistość
- W ustach materia wina potężna
- w ustach natomiast wino cieliste, z odrobiną egzotycznego owocu
- W ustach nieco puste
- W ustach smakuje dość dobrze, miękko
- W ustach wino bogate
- W ustach wino długie
- W ustach wino gładkie
- W ustach wino gładkie
- W ustach wino jakieś rozsypane, nadmiernie kwasowe
- w ustach wino jest czyste, jabłkowo-cytrynowe
- W ustach wino jest płaskie i wodniste
- w ustach wino jest potężne
- W ustach wino jest treściwe
- W ustach wino nieco rozmyte
- w ustach wino okazuje się bardzo lekkie
- W ustach wino okazuje się gibkie.
- w ustach wino okazuje się słodkawe i niezbyt czyste
- W ustach wino o wątłym owocu
- w ustach wino rozmyte
- W ustach wino rozpada się na kawałki
- W ustach wino świeże, złożone
- W ustach wino świeże z dotykiem cytrusów
- W ustach wino tęgie
- W ustach wino wydało mi się już mało owocowe, drewniane i dość płaskie
- W ustach zaatakowało przyjemnie świeżym czarnym owocem
- W ustach zrównoważone, lekko kremowe
- w winie jest równowaga
- w winie niby jest cień owocu, niby jakaś tanina, ale wszystko blade
- wybitnie suchy garbnik
- wychodzą kwiatowe estry
- wychodzą wtedy również posmaki drewna
- Wychodzi alkohol
- wychodzi coraz więcej alkoholu
- wychodzi trochę zbyt dużo nut drożdżowych
- wyczuwalna słodowa podbudowa
- wydłużając w zamian czas pobytu w starym drzewie (gdyż to przynosi winu złożoność, twierdzą u Girardina)
- wygładzony nero od Gigliotto
- wyjątkowo silny octan etylu
- Wymęczony smak owocu
- wypicia czarnego złota
- wyraziste wino cabernet sauvignon z 2008
- wyraźna cytrusowa kwasowość
- wyraźna słodowość
- Wyraźna słodycz smaku
- wyraźną goryczką
- wyraźnej chmielowej goryczce
- wyraźnej goryczce
- wyraźnie zaznaczona są mango i marakuja
- Wyraźny alkohol, no i oczywiście posmak Coli
- wysoka kwasowość
- wysoka pełnia smaku
- wysoką kwasowością
- wysokiej goryczce
- Wysokie wysycenie smaku piwa
- Wyśrubowana kwasowość
- wytrawnej, mocarnej czerwieni wina
- wytrawnym charakterem smaku
- wytrawnym finiszem smakowym
- wyższa kwasowość
- Wyższa od średniej pełnia smaku
- wyższą niż się spodziewałem goryczką
- wyższej zawartości alkoholu
- w zapachu lekki karmel
- wzbogacone niuansem smakowym
- w żelaznym uścisku smaku
- yerba bardziej wyrazista jeśli chodzi o cierpkość i gorycz
- yerba lekko cierpka i ziołowa
- yerba nie jest mocna
- zacna kawa pięknie pracuje na języku
- zaczyna grać pełnia smaku piwa
- zaczyna grać słodycz
- zaczynają grać cytrusy
- zaczynają grać estry owocowe
- zaczynają grać nuty gałki muszkatołowej
- zaczynają też grać akcenty chmielowe
- za duża słodycz
- zalanie yerby mocne w smaku
- za miękkie jak na moją wizję syrah
- Zapach, poezja po prostu.
- Zapach: Niestety nad całym profilem dominuje potężny aldehyd octowy – zielone jabłko, farba emulsyjna
- Zapach: wyczuwalne są cytrusy, mandarynki, mango, podszyte żywicą
- zapach chmieli podbudowanych karmelem
- Zapach jest czereśniowo-wiśniowyz porządnym, lecz wyważonym, dodatkiem cynamonu i gorzkiej czekolady.
- zapach to dobrobyt dwóch owoców tropikalnych: mango i marakui
- zapach to kawa z grubą pianką
- Zaraz potem pojawiają się mango, żywice, cytrusy, trawa cytrynowa i zielona herbata.
- zarysowana jest przede wszystkim kwasowość
- zawiesistym bukietem wina
- zaznaczoną, ale nie nadmierną goryczką
- zaznaczoną goryczką
- zaznaczonej goryczce
- zbalansować piwo
- zbalansowaną goryczkę
- zbalansowane i przemyślane piwo
- zbalansowane piwo
- zbalansowania smaku piwa
- zbalansowany smak
- zbyt młody rocznik wina
- Zdecydowanie w tym piwie jest magia.
- z dobrze ukrytym alkoholem
- zerowej goryczce
- zestawienie właśnie tego brownie z Porto Quinta Do Vale Meao jest najlepszym duetem wieczoru
- Zgrabne wino
- zielone wino
- zieloność wina
- zieloność wina została przykryta porządną dawką cukru
- zielonych nut smakowych
- ziemiste wino pinot
- z lekką nutą goryczki
- złożone piwo
- złożone wino
- złożone wino cava
- złożonym bukietem smakowym
- z mocną goryczkową kontrą
- z mocniejszym aromatem chmielowym
- znacznie silniejsze są aromaty porto
- z prostej degustacji win portugalskich czyni wędrówkę tak ciekawą i ekscytującą, że można zapomnieć o tym, że wciąż siedzi się przy drewnianym stoliku w tej przytulnej knajpce.
- z przyjemną goryczką w końcówce
- z rocznika wina cieplejszego
- zrównoważoną kwasowością wina
- zrównoważoną kwasowością wina
- zrównoważone wino
- zrównoważone wino
- zrównoważone wino
- Z tyłu smaku spory cukier resztkowy, któremu brak przeciwwagi
- Z tym pasztetem wino stanowiło kompozycję doskonałą.
- zwiewne wino Toro
- z winem jest jak z miłością
- Z winem nie umiem nikogo zeswatać.
- żywa kwasowość
- żywe białe wino
- żywej kwasowości
- żywej wciąż kwasowości
- żywe wino Rose 2012
- żywice są motywem przewodnim tego piwa
- żywiczną stronę mocy

1 z 1
TEMAT: [napój] piwo Artezan Chateau
RAMA ŹRÓDŁOWA: DOTYK
ELEMENT RAMY: podatność na zniszczenie
RAMA DOCELOWA: SMAK
ELEMENT RAMY: wrażenie smakowe główne
(...) przechodzi w czerwone owoce (żurawina, niedojrzałe śliwki, czerwoną porzeczkę, winogrona). Finisz z karmelowych słodów, lekko rodzynkowy. Delikatnie rozgrzewa. Bardzo delikatne smaki winne. Co tu mogę więcej napisać, zdecydowanie wolę polski produkt. Ikony ikonami, ale smak smakiem. Wersja od Jeży jest znacznie bardziej pijalna (...)